上海成人高考网(www.shixue8.com):上海成教高升专、专升本报名、考前辅导、成绩查询、录取信息公布!

2020年上海成考高起点《英语》模拟真题及答案(3)

发布时间:2020-11-04 整编:上海成人高考网 阅读量:

标签:

【提升学历,到上海成人高考网】

2020年上海成考高起点《英语》模拟真题及答案(3)分割线
【导语】参加考试,考生最害怕的两门科目,一个是数学,一个是英语,这两门科目都不是临时抱佛脚可以取得好成绩的。为了能更好的帮助考生们学习,这里上海成人高考网小编整理了2020年上海成考高起点《英语》模拟真题及答案,供大家练习。
 
2020年上海成考高起点《英语》模拟真题及答案
 
一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
 
在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其它单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
 
( )1.A. group B. about C. found D. without
 
( )2.A. result B. decorate C. suggest D. impress
 
( )3.A. water B. what C. chalk D. almost
 
( )4.A. jacket B. radio C. change D. hate
 
( )5.A. then B. invent C. ever D. eve
 
二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)
 
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。
 
( )6. A computer _______ think for itself; it must be told what to do.
 
A. can’t B. couldn’t C. may not D. might not
 
( )7. Don’t smoke in the meeting-room, ________?
 
A. do you B. will you C. can you D. could you
 
( )8. —Have you moved into the new house?
 
—Not yet. The rooms ________.
 
A. are being painted B. are painting C. are painted D. are being painting
 
( )9. Alexander Graham Bell invented ________ telephone in 1876.
 
A. B. a C. the D. one
 
( )10. We ________ each other the best of luck in the examination.
 
A. hoped B. wanted C. expected D. wished
 
( )11. ______! There’s a train coming.
 
A. Look out B. Look around C. Look forward D. Look on
 
( )12.—Will somebody go and get Dr. White?
 
—He’s already been _______.
 
A. asked for B. sent for C. called for D. looked for
 
( )13._______ he was old and sick did the enemy set him free.
 
A. Until B. Not until C. Unless D. When
 
( )14.—We haven’t heard from Jane for a long time.
 
—What do you suppose ________ to her?
 
A. was happening B. to happen C. has happened D. having happened
 
( )15. These players lost the game. They were ______ players.
 
A. losing B. lost C. lose D. being lost
 
( )16. Mrs. Smith warned her daughter ________ after drinking.
 
A. never to drive B. to never drive C. never driving D. never drive
 
( )17.—Do you know Jim quarreled with his brother?
 
—I don’t know, ________.
 
A. nor don’t I care B. nor do I care
 
C. I don’t care neither D. I don’t care also
 
( )18.—How did you find your visit to the museum?
 
—I thoroughly enjoyed it. It was _______ than I expected.
 
A. far more interesting B. even much interesting
 
C. so more interesting D. a lot much interesting
 
( )19. We couldn’t eat in a restaurant because _______ of us had ______ money on us.
 
A. all; no B. any; no C. none; any D. no one; any
 
( )20. On Saturday afternoon, Mrs. Green went to the market, ______ some bananas and visited her cousin.
 
A. bought B. buying C. to buy D. buy
 
( )21. These oranges taste ________.
 
A. good B. well C. to be good D. to be well
 
( )22. The students ________ busily when Miss Brown went to get a book she _______ in the office.
 
A. had written; left B. were writing; has left
 
C. had written; had left D. were writing; had left
 
( )23. When and where to build the new factory _______ yet.
 
A. is not decided B. are not decided
 
C. has not decided D. have not decided
 
( )24. The secretary worked late into the night, ______ a long speech for the president.
 
A. to prepare B. preparing C. prepared D. was preparing
 
( )25._______ any frogs when winter comes.
 
A. You hardly can find B. Hardly you can find
 
C. You can find hardly D. Hardly can you find
 
( )26.—The light in the office is still on.
 
—Oh, I forgot ________.
 
A. turning it off B. turn it off
 
C. to turn it off D. having turned it off
 
( )27. The hero of the story is an artist in his ________.
 
A. thirtieth B. thirty C. thirty’s D. thirties
 
( )28. No one can be sure ________ in a million years.
 
A. what man will look like B. what will man look like
 
C. man will look like what D. what look will man like
 
( )29. Without electricity human life _______ quite different today.
 
A. is B. will be C. would have been D. would be
 
( )30. John was made _______ the truck for a week as a punishment.
 
A. to wash B. washing C. wash D. to be washing
 
参考答案
 
一、语音知识
 
1.A 2.A 3.B 4.A 5.D
 
二、词汇与语法知识
 
6.A 7.B 8.A 9.C 10.D 11.A 12.B 13.B 14.C 15.A 16.A 17.B 18.A 19.C
 
20.A 21.A 22.D 23.A 24.B 25.D 26.C
 

上一篇:2020年上海成考高起点《英语》模拟真题及答案(2)

下一篇:2020年上海成考高起点《英语》模拟真题及答案(4)

Copyright 2009-2020 上海成考网 www.shixue8.com All rights reserved
声明:本站为上海成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准