上海成人高考网(www.shixue8.com):上海成教高升专、专升本报名、考前辅导、成绩查询、录取信息公布!
微信公众号   |   
咨询电话:18986011549

上海成人高考网

当前位置:上海成人高考网 > 历年真题 > 高起专 > 2020年上海成考高起点英语基础试题及答案(2)

2020年上海成考高起点英语基础试题及答案(2)

发布时间:2020-11-26 整编:上海成人高考网 阅读量:

标签:

【提升学历,到上海成人高考网】

2020年上海成考高起点英语基础试题及答案(2)分割线
小编上海成考网建议各位成考生写作时,尤其是在考试时,如果使用短语,有两个好处:其一、用短语会使文章增加亮点,如果老师们看到你的文章太简单,看不到一个自己不认识的短语,必然会看你低一等。相反,如果发现亮点-精彩的短语,那么你的文章定会得高分了。其二、关键时刻思维短路,只有凑字数,怎么办?用短语是一个办法!比如:I cannot bear it.可以用短语表达:I cannot put up with it.I want it.可以用短语表达:I am looking forward to it.这样字数明显增加,表达也更准确。

2020年上海成考高起点英语基础试题及答案
 

一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
 
在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
 
()1.A.straight B.prefer C.enough D.fall
 
()2.A.low B.though C.knowledge D.sold
 
()3.A.calm B.hall C.talk D.ball
 
()4.A.already B.each C.league D.weak
 
()5.A.produce B.true C.computer D.news
 
二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)
 
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。
 
()6.Are you sure you don‘t have _______ advice to give me?I really need _______.
 
A.any;any B.some;any C.any;some D.any;some
 
()7.When we saw his face,we knew _______ was bad.
 
A.the news B.some news C.a news D.news
 
()8.The number of students in our school ________.
 
A.increased B.is increased C.has increased D.are increased
 
()9.________ your step,or you might fall into the water.
 
A.See B.Watch C.Miss D.Look at
 
()10.The meeting _______.
 
A.is to put off B.is going to put off C.is to be put off D.will put off
 
()11.Since the road is wet this morning,last night _______.
 
A.it must be raining B.it must rain C.it must have rained D.it must have been rained
 
()12.Nothing could stop _______.
 
A.him come B.that the came C.him from coming D.him to come
 
()13.The noise of desks _______ could be heard out in the street.
 
A.opened and closed B.to be opened and closed C.being opened and closed D.having been opened and closed
 
()14.The medicine will ______ you good.
 
A.do B.save C.give D.help
 
()15.A few years later,I found my hometown completely _______.
 
A.changed B.changing C.to be changed D.to change
 
()16.This novel is worthy of_______.
 
A.reading B.read C.having read D.being read
 
()17.It is very kind ______ see me.
 
A.from you to B.as C.as if D.like that
 
()18.It looks _______ it‘s going to rain.
 
A.that B.as C.as if D.like that
 
()19.The stone was so heavy that it was difficult for the old man to ______ it.
 
A.lift B.reach C.rise D.touch
 
()20.They lives ______ the other side of the road.
 
A.in B.on C.for D.by
 
()21.She can speak Japanese better than ________else.
 
A.the one B.no one C.anyone D.another
 
()22.This lesson is _______ than the last one.
 
A.more easier B.more easy C.very easier D.much easier
 
()23.Today‘s weather isn’t as cold as it was yesterday,________?
 
A.wasn‘t B.is it C.was it D.isn‘t it
 
()24.This book is for students ______ native language is not English.
 
A.of whom B.that C.which D.whose
 
()25.You may not go out _______ your work is done.
 
A.before B.until C.where D.as
 
()26.Look what Father_______ me when he came from work.
 
A.brought B.took C.carried D.fetched
 
()27.Nobody knew _______ there.
 
A.how long time I had been B.how long had I been C.how long time had I been D.how long I had been
 
()28.The harder he studies,_______.
 
A.he‘ll make great progress B.the greater progress he‘ll make C.he‘ll make greater progress D.the greater he‘ll make progress
 
()29.________,I would have gone to see him.
 
A.Have I had time B.Had I time C.Had I had time D.would I have had
 
()30.He didn‘t go to France,the doctor suggested that he _______there.
 
A.won‘t go B.not go C.not to go D.didn‘t go
 
一、语音知识
 
1.A 2.C 3.A 4.A 5.B
 
二、词汇与语法知识
 
6.D 7.A 8.C 9.B 10.C 11.C 12.C
 
13.C 14.A 15.A 16.D 17.C 18.C 19.A
 
20.B 21.C 22.D 23.B 24.D 25.B 26.A
 
27.D 28.B 29.C 30.B

上一篇:2020年上海成考高起点英语基础试题及答案(1)

下一篇:2020年上海成考高起点英语基础试题及答案(3)

Copyright 2009-2021 上海成考网 www.shixue8.com All rights reserved
声明:本站为上海成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准

考生在线咨询

上海成考网微信公众号 上海成考网微信公众号
返回顶部∧

在线咨询

成考题库

成考问答

考生交流

微信订阅

在线报名